Elämistä kertymään

Maallemuuttaja hakemassa erilaista tuntumaa elämiseen

ajatukset, geokätköily, kissakuvia, kokkailut, taiteillen, tein-itse-ja-säästin

Oispa kaks’ purkkii maitoo

… tai näin sanonta kuuluu. Pieni puolen litran pänikkä lähti mukaan aiemmin, jotta sai viimeisetkin raparperit käytettyä pakastimesta pois piirakan päälliseksi ja siltikin siitä jäi kahteen kuppiin teetä makua vaimentavaa väliainetta. Pakastin on tyhjääntynyt vauhdilla ja kon-marinoidut kanasuikaleet menivät ihan äskettäin jäävuorisalaatin kanssa kulhoon sekaisin kuin lottopallot konsanaan.

Muuta ei enää jäässä olekaan kuin aina uudestaan lisääntyvät sämpyläsatsit, pari rasiallista mustaherukoita ja edelleen, kuusenkerkkäpiirakkaa. Ei se pahaa ole, mutta ei vaan tule syötyä. Aina unohtaa että se on siellä malttamattomana odottamassa syödyksi joutumistaan. Sitten kun pakastimessa palaa enää vain lamppu, niin silloin on oikea hetki sulatella jäät pois ja kerätä uudet antimet tilalle.

Toinen kuva maitopurkista, no delete% arkistojen kätköistä.

Ja jos Rouva Fortuna suosii, niin pakastimeen saattaa kilahtaa hirvenlihaa syksyn tultua. Mehtästysseuran edustajat kävivät eräänä iltapäivänä (ja jälleen kerran päiväunien aikaan!) ehdottelemassa että miten ois jos vuokraisit metsätilkkuasi riistaeläinten lahtaamista varten? No mikä ettei! Jos hirvi kaatuu maalle, niin lihaa pakastimeen. Jos arpaonni suosii, niin lihaa pakastimeen. Eipä tuosta varmaan haittaakaan synny kun ei ole tarkoitus metsän puista kiskoa rahaa juuria myöten irti.

Päivyrit päiville ja iltamat illoille. Taas on tehtävälistat luotuna!

Vasemmanpuoleinen on jokapäiväinen “sisäkalujen-tuntemus” -lista joka päivittyy aina unien mukaisesti. Se mistä on tullut nähtyä unta määrittää päivän toimien suuntaa kompanssin neulana. Usein on käynyt niinkin että se mistä näkee unta, tapahtuukin seuraavana päivänä itsestään kuten esimerkiksi vieraiden visiitit tai muut yhteydenotot. Enemmän on kuitenkin niitä itseään toteuttavia ennustuksia.

Oikeanpuoleinen lappu on taasen uusi keksintö. Siinä vaiheessa kun aiempi perinteinen “viiva-ja-asia” -lappu meni uuniin, niin jossain vaiheessa tuli kuitenkin tarvetta päivän töiden muistamiseen. Usein nämä menevät pelkän muistin varassa luomalla visuaalinen kuvio jossa jokainen neliö on yksi homma, mutta jos niitä onkin enemmän, niin on pakko piirtää kuvio paperille talteen  ja sutata neliöt sen mukaan mikä toimista on valmiiksi saatettu. Tietää sitten missä päivän progressi menee.

“Hmm hmm… okei, ei kuulosta kovin vaikealta. Koitetaas…”

Ohjeet epäselvät. Kortti joutui tulessa olevien puiden väliin.

Sarjassamme erikoiset taideharrasteet; kerää kasa tavallista rujonkaunista rojua ja luo siitä uusi kokonaisuus käyttämättä mitään yhteenliittäviä apuvälineitä esimerkiksi liimaa. Kuin legopalikoiden kanssa leikkisi, mutta vain monipuolisemmin ja palikoita ei tarvitse ostaa kaupasta. Niitä saa elämisen ohessa kuin huomaamatta.

Se on yllättävää miten hyvin keskenään hyvinkin erilaiset esineet sopivat yhteen. Tossa on tommonen kolo ja tossa just tommonen uloke joka siihen sopii passelisti ja molemmat pysyvät kitkan avulla toisissaan. Geokätköistä löytyy usein hyvää materiaalia näiden tekemiseen ja sinne näitä valmiita “geotaiteita” dropataan vastineeksi. Pakkauslaiskuus iski muutossa ja kaikki siihen asti valmistuneet teokset lensivät roskiin, mutta nyt on jälleen valmistunut uusi lasivitriiniin ihasteltavaksi:

Ei näillä nimiä ole, mutta persoonallisuutta löytyy joka lähtöön.

Mutta jos nimi pitäis heittää, niin “No Named Nomad” voisi olla sopiva. Siinä on sotkussa ainakin korkki lasipullosta kokista, sim-kortti, mustekynän sisin osa, pyykkipoika, housun lahjetta, viinipullon korkki sekä ehkä jotain muutakin.

Synttärikortin luomista tunti ennen juhlia ja vanhat kortit hyötykäyttöön.

Eli sopivista korteista puolikkaat talteen ja liimaus yhteen, jolloin molemmat puolet olivat puhtaita piirtämistä varten. Ei löytynyt paperikasaa selaamalla yhtään sopivaa pahvista korttia, joten piti turvautua tämmöiseen ratkaisuun. Pahoittelut jos joku näkee tässä oman korttinsa, no disrispekt intended, mutta kovat ajat vaativat kovia tekoja. Aika oli muutenkin tiukilla kun ei ollut mitään tietoa siitä, että kelloja oltiin siirretty tunti eteenpäin yöaikaan. Sitä se tynnyrissä eläminen teettää.

Tietokoneajan käsialaa. Voe jehna, toivottavasti sai vastaanottaja selvää.

Tietokoneajalla on taasen muita vahvuuksia, esim. audiovisualiikka.

  1. Siiri

    No nyt sä olet menny kengittämään kissan 🙀

    • Kuuselan Kerimys

      Ja laatoittanu lumen päälle valkoiseksi maalatun puisen kulkuväylän, sen verran kengänkannat kopisee 😉

Jätä kommentti

Theme by Anders Norén