Elämistä kertymään

Maallemuuttaja hakemassa erilaista tuntumaa elämiseen

asuntokuvia, jätehuolto, kasvimaa, perinteisiä, pihahommia, puusavotta, taiteillen, tein-itse-ja-säästin, traktori

Ollunna katonkorjuujuhlissa

Sielläpä siellä, hienoja juomia siemailemassa ja viikkoja viikkojen perään ihmisten seurassa seurustellen. Niin on tapahtunut paljon pieniä edistyksiä ja löytänyt suuria oivalluksia ettei kaikki mahdu yhdelle sivulle, vaan ne aikanaan ylitsevuotavat aivojen maljasta sotkemaan muita pöydällä täyttymistään odottavia paperia.

Joulu loppui aatonaattoon, mutta puut vaihtuivat juhannuksena koivuun.

Mutta mitäpä on tiluksilla tapahtunut viime viikkoina näin pintapuolisesti tarkasteltuna? Ainakin remontoitu hometta pintaansa ottanutta mökkiä, kasvateltu perunoita sekä sipuleita sittenkin onnistuneesti ja kuunneltu kun naapurusto kuumottelee etsimään eläimistä diggailevaa eläväistä emäntää, jotta kuolevalle kylälle saadaan elämää. Lisäksi ihmetelty vuotavia kattoja ja naputeltu nauloja niin kovasti, että kattopellit paukkuivat viereiseen pitäjään saakka. Ei sen kummempia.

Ulkohuussi saatiin maalattua viimeinkin täydelliseen taivaan sineen.

Ja sisustusammattilainen löysi valtakunnan lyhdylle uuden toimensa.

Ulkoseiniäkin öljyttiin siveltimillä kuin Rembrandtit konsanaan.

Aika se venyy vain myöhästymisen suuntaan, ei koskaan toisinpäin. Kerran kun pään asettaa tyynylle, niin sitä saattaa äkisti missata tärkeitä tapahtumia kuten esim. tiekokouksen ja melkein näin pääsikin käymään, muttei onneksi kuitenkaan.

Mutta sen verran köpelösti kävi kuitenkin että unenpöpperössä mahonkisen pöydän ääreen neuvotteluun käydessä Kerimys puhui itsensä pussiin asioista hoitavan tason varapaikalle. Joutunee siis vielä nohevoitumaan aikanaan vastuullisiin toimiin. Onhan se todistettu että vuoteesta ylösnousemus ottaa oman aikansa, joten pitäisi vain osata siunata itsensä ajoissa nukkumaan, pentele.

Maan poveen painuneesta istutuksesta esiin kaivettuja kiviä.

Piti ottaa vain yksi kaivonrengas pois, mutta kun kerran kaivelemaan alettiin, niin sieltähän löytyi kaikenlaista koristekiveä joka oli joskus männävuosina ollut esillä kauniina pihan koristeena. Olo oli kuin arkeologilla, mutta otteet eivät sen mukaiset. Kuokalla sekä lapiolla kaikki irti mikä lähtee ja uudet kevyemmät mullat päälle.

Kaivonrenkaista tehtiin ulkohuussia varten Punaisen Plussan Paskasiilot.

Katteet päälle yhdelle riville perunaa ja ainiin… se multaus. Pahus!

Pitääpä katsella josko tuo kate menisi multauksesta ja pysyis mukulat piilossa taivaan solariumilta. Jos ei mene, niin lisätyötä tervehditään kuin vanhaa ystävää. Kitkemistäkin ois enemmän kuin tarpeeksi, mutta kaikki kasvit ovat kuitenkin nyt istutettu, ellei sitten laittaisi vielä hieman salaattia lisäksi jossain vaiheessa.

Katonkorjuusta jäi piipunhattu ylimääräiseksi sateensuojaksi grillille.

Ja toiselta katolta raapattiin sammaleet pois kuivamaan.

Löytyipä sammalten sisästä muurahaisten siirtokunta munineen ja siivekkäine spesiaalijoukkoineen. Miten lie sinne katolle päässeet ja mistä ruokaa saaneet? Suojaisa paikka on varmasti ollut kunnes ihminen tuli jälleen kerran häiritsemään muun luonnon toimintaa toteuttaessaan omia näkemyksiään täydellisyydestä.

Homeinen mökki meni remonttiin. Sähköt lähtivät ensimmäisenä purkuun.

Vanhan täytyy kuolla jotta uusi voisi syntyä, näin se vain menee.

Mutta aarteitakin menee talteen, kuten pirtulta haiskahtava “tapettiliisteri”.

Ja muista jämäpaloista saatiin vartioimaan seinää Sotamies Sekunda.

Osa tavaroista kärriin ja kärri kaatopaikalle. Kaikelle ei täälläkään käyttöä.

Vaan jo valmiina nurkassa lojuvista löytyy joskus toimivaakin tavaraa.

Viime vuonna kaivoon upotettu uppopumppu täytti yhden kastelukannullisen ehkä kerran tuntiin, mutta tuolla sinisellä pommilla kun kääntää vivun täysin auki, niin letku lähtee kuin käärme pyssystä roiskien kaikki vedet vaatteille. Ja nyt voi kastella kuivahtanutta kasvimaata suoraan letkullakin, niin ei tarvitse kannullista kerrallaan.

Yrttimaalle jälleen kerran Palonurmen kasvitieteellisestä lahjoituksia.

Varsiselleri ja trendikkyyden hipsteriharjalla ratsastava härkäpapu.

Ja Hankkijalta saatiin ilmaisia siemensipuleita uusintayritykseen.

Jos tiedä mitä teet, niin älä ainakaan kysy. Varsinkaan alkuvaiheessa, vaan vasta lopussa kun työ on jo tehtynä. Näin kävi sipuleiden istutuksessa. Sitä oli olevinaan looginen ja päätteli miten päin sipulit menisivät maahan ja viimeisten kohdalla alkoi vasta selvittämään että mitenhän tuo asia oikeasti olisi. Väärinpäinhän ne tietenkin oli istettu joten heitto ylös, 180 astetta kiepautus ilmassa ja takaisin maahan.

Puut liiteriin ja kärri tyhjäksi, jos sitä vielä tänä vuonna veneen kuljetusta.

Olihan tuossa kärrissä veivaamista peruuttaessa, mutta ei menny seinille.

Navetasta Keskon varasto. Kuhan ei katto romaha, niin kaikki hyvin.

Traktorikoppiin saatiin kirjaimellisesti lisää klassista kyntömusaa.

Esteettinen hedelmäkori pöydän ylle. Tulee iltavenyttelyt samalla syödessä.

Asiat palannevat nyt jälleen raiteilleen, joskaan ei täysin entiselleen koskaan.

 1. Siiri

  Punaisen plussan paskasiilot on hieno keksintö 😀

  • Kuuselan Kerimys

   Kiittis! Nimi on itse keksimäni ja siksi hyvin yksinkertainen 🙂

 2. Sale

  Ai vitja mitä “kyntömusaa” xD

  • Kuuselan Kerimys

   Eipähän tuu hätäiltyä ja rokkailtua vakoja miten sattuu 😉 … vaikka harvemmin ne nytkään suoraan ovat menneet kuokkimisvaiheessa 😀

Jätä kommentti

Theme by Anders Norén